Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Dan tolerancije i dječjih prava

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

 

Dana 16.11.2023.god.obilježili smo Dan tolerancije. Dana 20.11.2023.god. Obilježili smo Dan dječji prava.  Dan tolerancije je dan koji nas podsjeća na poštovanje i uvažavanje drugačijih od nas. Dan dječjih prava  podsjeća na 1989.god. kada je usvojena Konvencija o dječjim pravima. U suradnji s pedagoškom službom i učiteljicama učenici su kroz različite aktivnosti obilježili ove važne datume.

Učenici 6.ih razreda su kroz radionicu učili o toleranciji i koliko nas različitosti obogaćuju. Pisali su i pozitivne poruke kojima su ukrasili olovke. Ukrašene olovke s pozitivnim porukama darovali su učenicima prvog razreda. Prilikom posjete učenici šestog razreda su pročitali poruke prvašićima i učili ih o toleranciji. Oni su njih zauzvrat počastili pjesmom i bombonima.

Radionice o toleranciji su imali i drugi razredi razredne nastave. Kroz gledanje kratkog filma „Pružam ruku“ pjevanje pjesmice „Ne rugaj se“ i izradu cvijeta „različitosti“, izradu plakata mogli su saznati nešto novo jedni o drugima ali i naučiti da moramo poštovati  i prihvatit drugačijeg od sebe.

 

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje