Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

U našoj školi je već tradicionalno i ove godine, zadnje srijede u  veljači obilježen Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, a koji se obilježava zadnje srijede u veljači. Ovaj  program  ima za cilj prevenciju svih oblika vršnjačkog nasilja i razvoj kulture dijaloga.

 Već početkom tjedna, naše učiteljice, nastavnici i stručni suradnici škole su kroz različite aktivnosti počeli s pripremom obilježavanja.  Svaki odjel je ukrašavao svoju „ružičastu majicu“ s pozitivnim porukama. Također smo se kroz Unicefove edukativne slikovnice prisjetili što sve trebamo znati o nasilju. Na sam dan obilježavanja u srijedu, pod sloganom „Ispeci pa reci“ odjeveni u ružičaste majice s prigodnim bedževima smo kroz sportske aktivnosti, zajedničko druženje i pjesmu željeli skrenuti pozornost na prave istinske vrijednosti poput prijateljstva, tolerancije, uvažavanja, dijaloga.

Živimo u vremenu kada odgojnu ulogu često imaju ulice, mediji, društvene mreže, razne neformalne grupe i utjecaj svih njih je velik na djecu. Uz školu kao odgojnu ustanovu, velik utjecaj ima i obitelj. Obitelj je temeljna jedinica društva. Dijete se rađa i raste u obitelji. Prva iskustva dijete stječe u obiteljskom okruženju na temelju roditeljskog ponašanja te na taj način formira mišljenja i stavove, razvija svoje osobne potencijale i socijalne odnose.  Važno je dobrom suradnjom s roditeljima prevenirati a ne samo intervenirati pojavu nepoželjnih oblika ponašanja.

Zajednički cilj svima nama je odgojiti generacije zdravih, zadovoljnih i sretnih mladih ljudi!

 

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje