Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Terenska nastava učenika 4.r.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Terenska nastava: Tradicija i inovacija - kruh i plodovi zemlje kroz proces prerade

U sklopu projekta „Tradicija i inovacija - kruh i plodovi zemlje kroz proces prerade“, učenici 4. razreda OŠ Crnići i Područnih škola Hodovo i Prenj, pod vodstvom učiteljice Marije Bošković uz suradnju učiteljica  M.Brajković, K. Pažin i V. Moro održali su terensku nastavu u Čapljini. Ova nastava predstavlja početak projekta koji će uključivati niz aktivnosti tijekom mjeseca listopada.

Po dolasku u Čapljinu, učenici su posjetili autobusni i željeznički kolodvor, gdje su se prisjetili naučenog gradiva o prometnim sredstvima te odredili stajalište prema Planu mjesta Grada Čapljine. Uz pomoć učiteljice, primijenili su znanje o snalaženju u prostoru kako bi se uspješno uputili prema tvornicama koje su planirali posjetiti.

Prva destinacija bila je tvornica Lasta, gdje su nas ljubazno dočekale djelatnice Marijana i Petra. Učenici su sudjelovali u edukativnom predavanju o procesima proizvodnje te su imali priliku vidjeti proizvodnju kroz staklenu platformu, što im je omogućilo neposredni uvid u rad tvornice. Nakon toga, uslijedila je degustacija proizvoda, koja je dodatno obogatila njihovo iskustvo. Učenici su se posebno zanimali za proes proizvodnje i rad strojeva kao i za ekološke aspekte proizvodnje, uključujući upotrebu solarnih panela.

Nakon tvornice Lasta, učenici su posjetili tvornicu prerade voća i povrća Regius, gdje su ih srdačno dočekali braća Toni i Ilija Falak. Ovdje su sudjelovali u predavanju o procesu prerade i sušenja voća i povrća te su imali priliku vidjeti kako se stvaraju različite zdrave namirnice poput čipsa, sokova i džemova. Na kraju ovog posjeta, učenici su dobili poklone od tvornice, čime su dodatno obogatili svoje iskustvo.

Na povratku su posjetili Mogorjelo, utvrdu iz rimskog doba, gdje su proširili svoje znanje o povijesti ovog područja.

 Tijekom cijelog dana, učenici su bili lijepo dočekani od strane zaposlenika tvornica, a kao znak zahvalnosti uručili su im prigodne zahvalnice.

Ovom prigodom želimo se zahvaliti ljubaznom osoblju tvornica Lasta i Regius na suradnji i gostoprimstvu. Terenska nastava bila je edukativna i zanimljiva, a učenici su stekli nova saznanja o važnosti tradicije i inovacija u procesu prerade hrane. Sljedeći korak u projektu bit će posjet sajmu „Hercegovački plodovi mediterana“ u Stocu, a ostale aktivnosti slijede do kraja mjeseca listopada.

Više u ovoj kategoriji: « Sigurnost u prometu

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje