Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Posijali smo pšenicu

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 Vrijedne ruke naših učenika, predstavnici iz svakog razreda centralne škole posijali su pšenicu. Pomoć i savjete pri sijanju pružila im je spremačica Ruža, na čemu joj se zahvaljujemo. Kako bi pšenica uspješno narasla svaki dan netko od učenika je dobio zadatak da je zalije vodom.

Na božićnoj priredbi 19.12.2023.god. u 10.00 h. pšenicu ćemo prodavati uz ostale rukotvorine koje su izradili naši roditelji, učenici i učitelji na radionicama tijekom prosinca. Odlukom Vijeća roditelja koje je i pokretač prodajne izložbe skupljeni novac utrošit će se za potrebe učenika i škole.

          Pšenica je važna kultura koja ima široku primjenu u prehrambenoj industriji. No njena simbolika je vrlo izražena kod katolika u predbožićno blagdansko doba, došašće ili advent. Na dan SV. Lucije 13. prosinca,  provodi se običaj sijanja pšenice, a vjeruje se da simbolizira uspješnu žetvu u idućoj godini. Susjedi uspoređuju gustoću, visinu, bujnost i zelenilo svoje pšenice, a kada naraste, oko nje se veže vrpca od hrvatske trobojnice.

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje