Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Realiziran projekt „Osnaživanje knjižničnog fonda Osnovne škole Crnići”

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Osnovna škola Crnići je provela projekt „Osnaživanje knjižničnog fonda Osnovne škole Crnići”, koji je odobren od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti u sklopu Podrške knjižnicama osnovnih škola radi jačanja jezično – komunikacijskih kompetencija.

Iznos od 3.215,00 KM uplaćen je u svrhu realizacije projekta , te su prema Ugovoru sa Federalnim ministarstvom obrazovanja  i nauke nabavljene lektire od nakladnika LOGOVITA doo Mostar. Ukupno je nabavljeno 12 lektirnih naslova od ukupno 130 knjiga.

 S obzirom da se nastavnici hrvatskog jezika i učitelji razredne nastave svakodnevno susreću s problemom nedovoljnog fonda i izbora naslova, ovaj projekt je od izuzetne važnosti.

Ovim projektom i nabavom prijeko potrebnih lektirnih naslova doprinosimo jačanju jezično-komunikacijskih kompetencija kod učenika i nastavnika te želimo podići razinu čitalačke pismenosti. Još jedan razlog važnosti realizacije projekta je što nastavnici i učitelji nerijetko nailaze na problem sve manjeg čitanja knjiga i posjećivanja knjižnice, a razlog je prevelika konzumacija „ekrana“ i digitalnih sadržaja koji mogu usporiti razvoj govora, motorike i integracije nekih osjetilnih sustava. Sve to uzrokuje siromašan rječnik i nemogućnost pravilnog i opširnog izražavanja učenika.

Realizacijom projekta želimo obogatiti knjižnični fond te djeci ponuditi naslove koji će im biti zanimljivi i zbog kojih će opet poželjeti posjetiti knjižnicu i čitati sve više.

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje