Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Radionica „Neprihvatljiva i potencijalno rizična ponašanja u virtualnom okružju“

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

 

 

Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine u svijetu pa tako i u BiH obilježava u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu  borbu protiv ovisnosti, u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.  Prateći napredak moderne tehnologije i sve opasnosti koje nosi sa sobom, ove smo se godine odlučili posebno osvrnuti na prevenciju „ovisnosti bez opijata“ (Internet, kocka).

Medijska pismenost je uz temeljnu  i informatičku pismenost jedna od sastavnica suvremenog obrazovanja te stoga mora biti stalni izvore edukacija za naše učenike. Mediji čine našu svakodnevicu pa su učenicima potrebna znanja i vještine medijske pismenosti  kako bi prepoznali pozitivne i negativne strane izvora informacija. 

Smatrajući medijsku pismenost važnom sastavnicom suvremenog obrazovanja, stručna savjetnica za engleski jezik u Zavodu za školstvo Mostar, Marija Ćavar je 24.11.2022. god. u našoj školi održala radionicu „Neprihvatljiva i potencijalno rizična ponašanja u virtualnom okružju“ . Radionica je održana s učenicima devetih razreda. Na obostrano zadovoljstvo,  u opuštenoj atmosferi učenici su imali priliku čuti  i naučiti mnogo novosti i savjeta po pitanju korištenja modernih tehnologija.

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje