Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Podrška Federalnog ministarstva obrazovanja

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Knjižničarke Osnovne škole Crnići Ljubica Goluža i Julija Pažin su napravile projekt pod nazivom „Osnaživanje knjižničnog fonda Osnovne škole Crnići”.

Isti je prepoznat i prihvaćen od strane Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti u sklopu Podrške knjižnicama osnovnih škola radi jačanja jezično – komunikacijskih kompetencija.

Knjižnica Osnovne škole Crnići će dobiti novčani iznos od 3 215,00 KM, a u skorije vrijeme se očekuje potpisivanje ugovora između Škole i Ministarstva.

Nastavnici i učitelji škole nerijetko nailaze na problem sve manjeg čitanja knjiga i posjećivanja knjižnice, također je primjetna sve češća pojava razvojnih i govornih smetnji kod djece i mladih uzrokovanih prevelikom količinom konzumacije „ekrana“ i digitalnih sadržaja koji mogu usporiti razvoj govora, motorike i integracije nekih osjetilnih sustava. Pored navedenog, sve veća socijalna isključenost, osamljenost učenika i čitanja samo onog što je obvezno uzrokuje siromašan rječnik i nemogućnost pravilnog i opširnog izražavanja učenika.

Ovim projektom i nabavom prijeko potrebnih lektirnih naslova doprinosimo jačanju jezično-komunikacijskih kompetencija kod učenika i nastavnika te podići razinu čitalačke pismenosti.

Želimo obogatiti knjižnični fond te djeci ponuditi naslove koji će im biti zanimljivi i zbog kojih će opet poželjeti posjetiti knjižnicu i čitati sve više i više.

Krajnji korisnici su svi učenici Osnovne škole Crnići uključujući učenike Područnih škola Prenj i Hodovo, svi učitelji i nastavnici te ostalo administrativno i tehničko osoblje škole, kao i buduće generacije koje će pohađati ovu školu.

 

 

 

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje