Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Projekt "Zelena revolucija"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

              Naša škola sudjeluje u projektu „Zelena revolucija“ koji je pokrenut od strane društva ZEOS eko – sustav ovlaštenog partnera za upravljanje električnim i elektronskim otpadom.

Cilj projekta je izgraditi zdrave navike odlaganja kod školske populacije kroz edukaciju i praktične primjere odlaganja e- otpada u školama. Škola će u narednom periodu kroz razrede izvršiti edukaciju.

Sakupljanje e- otpada će se vršiti u periodu od 4.03.2022. do 04.05.2022. Za pravilno odlaganje e – otpada škola je dobila kantu u koju će učenici moći odložiti isti.

Osim što će učenici sudjelovati u prikupljanju e – otpada, uključiti se može i lokalna zajednica, poduzeća koje žele svoj e – otpad pravilno predati na ime Osnovne škole „Crnići“. Pravna lica popunjavaju nalog ulaskom na link :https://zeos.ba/bs/19/pages/11/predaj-e-otpad , u napomenu navode ime škole i općinu za koju doniraju svoj e -otpad. Usluga preuzimanja je besplatna.

E- OTPAD je naziv za sve stare ili pokvarene elektro uređaje koji inače rade na struju ili baterije, kao što su mobiteli, električne igračke, daljinski uređaji, ventilatori, printeri, kuhala, tipkovnica, skeneri, monitori, tableti, miševi…

Za tri najbolje rangirane škole u sakupljenoj količini e – otpada, bit će osigurane nagrade u vidu nabavke potrebne IT opreme (pametna ploča, projektor i IT oprema za učionicu informatike). Natjecanje traje do 04.05.2022. godine kada će biti vršeno i preuzimanje e – otpada.

Pozivamo sve naše učenike na sudjelovanje u zaštiti životne sredine. Svoj električni i elektronski otpad pravilno odložite u kantu u našoj školi.

 

„Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka.“ (Indijanska poslovica)

 

Ispod teksta nalazi se tablica sa popisom e-otpada.

Spisak e-otpada koji možete donijeti u školu

 

Uređaji za prženje

Medicinski uređaji

Fax-ovi, miševi

Električni mlinovi, noževi

Instrumenti za praćenje i nadzor

IT oprema

Glačala

Električni uređaji  za čišćenje

Mikseri

Vage

Električni  uređaji  za masiranje

Perilice za rublje

Sušila za kosu

Odašiljači

Sušilice za rublje

Telefoni i mobiteli

Lampe

Uređaji za šišanje, brijanje

Kasetofoni

Daljinski uređaji

Satovi

Zvučnici

Ventilatori

Kalkulatori

Usisavači

Električne ploče

Igračke na struju ili baterije

Klime

Tipkovnice

Punjači

Hladnjaci

Kuhala

Pisaći strojevi

Glazbena oprema

Centralne jedinice

Kamere

Bušilice i alati

Laptopi, tableti

Blenderi

Konzole za video igre

Printeri, Skeneri

Mikrovalne pećnice

Budilice

Automati

Štednjaci

 

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje