Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Dan ružičastih majica 2020.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

     Zadnje srijede u veljači  se obilježava Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja. Poznatiji kao Pink Shirt Day, Dan ružičastih majica je kao ideja nastao 2007. godine u Kanadi, kada je dječak koji je u znak podrške svojoj majci teško oboljeloj od karcinoma dojke, u školu došao u ružičastoj majici zbog čega je bio izložen vršnjačkom nasilju. U znak potpore zlostavljanom dječaku, njegovi školski kolege su također počeli nositi ružičaste majice koje su ubrzo, na globalnoj razini, postale simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama.

Dan ružičastih majica u našoj školi je obilježen kroz cijeli tjedan, u skladu s trenutačnom epidemiološkom situacijom i  epidemiološkim mjerama. Učenici su imali prigodu nazočiti radionicama i predavanjima na temu vršnjačkog nasilja i prevencije. Uredili smo i hol škole, a  na sam datum obilježavanja Dana ružičastih majica u srijedu 24.2.2021. god. nosili smo odjevne predmete u rozoj boji, te prigodne bedževe.

Na kraju ovog „rozog“ tjedna naša poruka je jednoglasna i jasna „Želimo da naša škola bude mjesto s 0 % tolerancije na nasilje“ !

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje