Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Najbolji na 2. UPSHIFT-u

Ocijeni sadržaj
(1 Glas)

Učenice IX. razreda OŠ „Crnići“: Draga Bošković, Lara Tunjić, Laura Tunjić i Nika Milanović su proglašene najboljim timom na 2. UPSHIFT-u (eUPSHIFT-u). Dobile su grant od 3.000,00 KM koji će iskoristiti za opremanje učionice kemije u O.Š. Crnići.

Obzirom na trenutačnu epidemiološku situaciju u našoj zemlji, a u dogovoru s donatorom, sve aktivnosti u okviru ovog projekta su održane online.

Online UPSHIFT radionica se održavala od 8. do 15. studenog 2020. godine. Od 45 prijavljenih ideja, osam je stiglo do finala, a pet izabrano za financijsku i tehničku podršku za realizaciju.

Radionica je trajala 7 dana, u prosjeku 2 sata dnevno. Svakom timu je dodijeljen mentor/ica koji ih je vodila kroz cijeli UPSHIFT proces.  Mentorica tima naše škole bila je gđica. Daniela Marić, koja je kroz sedam dana na uspješan način pomagala učenicama, prenosila znanje i motivirala ih, na čemu smo joj iznimno zahvalni. Osmi dan radionice timovi su prezentirali rješenja do kojih su došli kroz radionicu.

Prezentacije su trajale puna 2.5h.  Taj dan prisutne su pozdravile i gošće, dr. Rownak Khan, predstavnica UNICEFa u BiH, i gđa.  Ingrid Macdonald, UN rezidentna koordinatorica. Gošće su sudionike pozdravile i čestitale im na hrabrosti, marljivosti i trudu koji su uložili u rad tijekom 8 dana.     

UPSHIFT je inovativni program kreiran od strane UNICEF-ovog Ureda za inovacije koji kombinira vodeće pristupe za razvoj, društvenu inovaciju i poduzetništvo kako bi se osnažili mladi da postanu društveni inovatori i poduzetnici. UPSHIFT nudi sudionicima edukaciju prema UPSHIFT metodologiji, za analizu i rješavanje problema, podršku u vidu mentorstva, te za 5 najboljih timova i grant od po 3000 KM za realizaciju ideja.  Svaka UPSHIFT radionica je usmjerena na jednu regiju Bosne i Hercegovine. Drugi eUPSHIFT bio je usmjeren na sve mlade između 13 i 19 godina koji žive na području sljedećih lokacija: Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč, Kupres, Livno, Tomislavgrad, Široki Brijeg, Ljubuški, Grude, Posušje, Mostar, Konjic, Jablanica, Prozor-Rama, Čapljina, Stolac, Čitluk, Neum, Trebinje, Ljubinje, Nevesinje, Bileća, Gacko.

Za sve koji bi se možda uključili  u jedan od dolazećih UPSHIFT-a, dijelimo poruku jedne od sudionica: "Želim poručiti svima da nikad ne odustajete. Mislile smo da nismo dovoljno dobre, a sada smo jedan od pobjedničkih timova!"

Ponosni smo na naše učenice i na njihov uspjeh. U budućem kabinetu kemije zasigurno će biti  upisana njihova imena. Pokazale su kako i u ovim teškim vremenima njihova pozitiva, komunikativnosti, potencijal i želja za novim znanjem mogu prevladati sve prepreke.

Kao što se kaže „ Dobar glas daleko se čuje“ tako je naša mala škola postigla tako veliki i zapaženi uspjeh!!!

 

 

 

 

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje