Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Međunarodni dan materinskog jezika

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Međunarodni dan materinskog jezika obilježava se svake godine 21. veljače od 2000. godine s ciljem unaprjeđivanja, učenja i razvoja materinskog jezika. Tim danom počinju i Dani hrvatskog jezika, a završavaju 17. Ožujka. U našoj školi se to obilježava na jedan svečan način. Nastavnice hrvatskog jezika na satima i sekcijama obrađuju pjesme koje su pisane u čast hrvatskom jeziku te izrađivale prigodne plakate.

„Materinski jezik označuje put ljudskog bića i pomoću njega ono ulazi u društvo, čini svojom kulturu grupe kojoj pripada i postavlja temelje razvoju svojih intelektualnih sposobnosti.“ (UNESCOV dokument iz 1970.)

Materinski jezik je blago prema kojem se svaki čovjek mora odnositi s ljubavi i poštovanjem. On je sastavni dio svakog nacionalnog identiteta.

Upravo zbog toga ovaj dan, koji se obilježava jednom u godini (a zapravo bi nam stalno trebao biti na umu) ima svrhu podsjećati čovječanstvo na to da moraju očuvati svoj jezik kao lingvističku raznolikost kao jedno od najvećih bogatstava koje nam je prošlost ostavila.

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje