Ispiši ovu stranicu

Dan sigurnijeg interneta

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

           Svake godine, na inicijativu Europske komisije, drugi dan drugog tjedna drugog mjeseca milijuni ljudi diljem svijeta udruže se kako bi sudjelovali u događajima i aktivnostima kojima žele podići svijest o sigurnosnim problemima na Internetu. Ove godine Dan sigurnijeg Interneta obilježen je 8.veljače pod sloganom „Zajedno za bolji Internet“.

Dan sigurnijeg interneta je u našoj školi obilježen 8. i 9. veljače kroz različite aktivnosti.  Tijekom dana učenici su imali priliku sudjelovati u online kvizu putem web stranice www.sigurnodijete.ba.   Nakon kratkog predavanja o važnosti sigurnog i odgovornog korištenja interneta,  učenici predmetne nastave su kroz upitnik imali mogućnost saznati jesu li i koliko sigurni na internetu. Učenici razredne nastave (3,4 i 5. r.) su kroz prezentaciju učili koje su to opasnosti na koje nailazimo na internetu, kao i načini zaštite, te pravila ponašanja na društvenim mrežama. Učenici 5. razreda su nakon predavanja zaigrali igru „Bord game“.  

Našu pozornost usmjeravamo na važnost ove teme i smatramo da napori i aktivnosti u oblasti sprječavanja zloupotrebe djece i mladih putem informacijskih i komunikacijskih tehnologija trebaju biti svakodnevni!