Ispiši ovu stranicu

Svečano proslavljen Dan škole

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Na najljepši mogući način učenici Osnovne škole Crnići su danas, 3. lipnja 2022. godine svojoj školi čestitali rođendan. Svečanost je održana u školskoj dvorani, a bili su joj nazočni ponosni roditelji te učitelji, nastavnici i razrednici vrijednih učenika. Proslavi su prisustvovali mnogi uzvanici među kojima je bio i gradonačelnik  Stjepan Bošković, svećenici iz naših župa Aladinići, Rotimlja i Prenj, predsjednik Školskog odbora, Dragan Šimunović, umirovljeni djelatnici naše škole i mnogi drugi.

Uz pomoć učitelja i nastavnika tijekom cijele školske godine učenici su vrijedno učili, stjecali nova znanja, što je rezultiralo i zapaženim rezultatima na svim odgojno-obrazovnim poljima na brojnim natjecanjima.

Naši voditelji, Klara Bošković i Niko Milanović, su predstavili sve učenike koji su ostvarili izvrsne rezultate na školskim i županijskim natjecanjima, a zahvalnice im je uručila naša ravnateljica.

 

Nika Markić, učenica 7. razreda, pobijedila je na školskom natjecanju u pisanju lirskih pjesama s pjesmom "Proljetni san". Ta pjesma odvela ju je na županijsko natjecanje gdje je osvojila visoko 3. mjesto!

Osim ovoga, naša Nika je pobijedila i na školskom natjecanju za više razrede iz likovne kulture.

Iva Bošković je osvojila prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biciklizma, a na međužupanijskom natjecanju osvojila je treće mjesto.

Robert Bošković je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju iz biciklizma za dječake.

Na istom natjecanju Mile Bošković je osvojio drugo, a Ana Marić peto mjesto!

Učenici koji su bili najbolji na školskom natjecanju su:

IVAN MARKIĆ – 4.razred – KRASNOSLOV

DOMAGOJ RAGUŽ – 5.razred – MATEMATIKA

MARIJA BOŠKOVIĆ – 8.razred – RECITIRANJE

MATEJ LUKIĆ – 9.razred – ENGLESKI JEZIK

IVAN LUKENDA – 9.razred – KEMIJA

NIKOL KREŠIĆ – 3.razred – LIKOVNA KULTURA

SANJA PAŽIN – 9.razred – GLAZBENI FESTIVAL

 

Dan je bio rezerviran i za svečano proglašenje učenika generacije. Učenikom generacije proglašen je Stojan Pavlović kojem je pripala čast pozdraviti nastavnicu matematike i fizike, dragu nam Cviju Moro te joj u ime svih učenika naše škole poželjeti sretan odlazak u mirovinu, dobro zdravlje i bezbroj sretnih godina koje će provesti sa svojom obitelji.

Prigodan dar povodom umirovljenja nastavnici Cviji uručili su u ime kolektiva predsjednik Sindikata, Ivo Dusper i ravnateljica Marija Kulaš.

 Cvija je cijeli radni vijek provela radeći u školi, učila djecu, prenosila znanje. Školi  se predala čitavim srcem.

Sada je vraćamo njezinoj obitelji, neka uživa što duže s njima!

„Posjetite nas u zbornici, kava na stolu je spremna!“, poručio joj je njezin kolektiv.

U nastavku svečanosti naši učenici su pjevali, plesali, glumili.

Dodajmo i da je povodom Dana škole tiskan i 10. broj Crnićkih kamenčića - lista učenika Osnovne škole Crnići.

Nakon priredbe se održalo natjecanje u futsalu nakon kojeg  su slavili učenici 7.b i 8.b. razreda. Čestitamo im i mi!

Sve ono što su u proteklih nekoliko mjeseci naučili i uvježbali veseli osnovci su prezentirali u programu koji je trajao preko sat vremena, a prošlo je kao za tren. Bilo je jako zabavno, opušteno, prožeto s puno smijeha, a svaka točka nagrađena je velikim pljeskom publike. Sve je to samo znak da je svečana priredba u potpunosti uspjela i da su naši najmlađi pokazali koliko znaju, mogu i vrijede. Dokazali su da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, jer samo znanjem u ovim vremenima koja nisu nimalo jednostavna možemo naprijed u svjetliju i bolju budućnost.