Kontakt broj: (+387) 36 862 235 - Email: skola.crnici@gmail.com

Obilježen "Dan ružičastih majica"

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Zadnje srijede u mjesecu veljači, 27.02.2019.god.  već tradicionalno u našoj školi je obilježen „Dan ružičastih majica tzv. „Pink Shirt Day“.

 

Poznatiji kao Pink Shirt Day, Dan ružičastih majica je kao ideja nastao 2007. godine u Kanadi, kada je dječak koji je u znak podrške svojoj majci teško oboljeloj od karcinoma dojke, u školu došao u ružičastoj majici zbog čega je bio izložen vršnjačkom nasilju. U znak potpore zlostavljanom dječaku, njegovi školski kolege su također počeli nositi ružičaste majice koje su ubrzo, na globalnoj razini, postale simbol borbe protiv međuvršnjačkog nasilja u školama.

 

Pripreme su počele već tjedan prije u vidu skiciranja i izrezivanja bedževa, planiranja sportskih natjecanja, ukrašavanja hodnika škole i sl..U rad su se uključili svi učitelji i učenici uz pomoć knjižničarke i pedagoginje.

Sam „Dan ružičastih majica“  osim nošenja  ružičastih  odjevnih predmeta kao simbola akcije koji smo upotpunili i bedževima,  protekao je u vidu sportskih natjecanja u nogometu koji su igrali učenici,  i igre graničar koju su igrale učenice. Između toga smo se počastili slatkišima i ugodno družili.  Na ovaj način smo htjeli stvoriti među učenicima i učiteljima osjećaj zajedništva i jedinstva, te poslati snažnu poruku da „Nasilje prestaje sada i ovdje!“

Kontakt info

Osnovna škola ''Crnići''

Crnići b.b. 88367 Crnići

Tel./Fax : 036/862-235

E-mail :

skola.crnici@gmail.com

Školske Novine

Pretraživanje